סמ”ר עזרא בושרי ז”ל
בן מזל וסעדיה
נולד בבאר שבע
ב- ט”ו בתשרי תשי”ג, 4.10.1952
התגייס בפברואר 1972
שרת בחיל הרגלים
יחידה: 424 – סיירת שקד
תפקיד: מש”ק חי”ר
נפל בעת מילוי תפקידו
ב- י’ בתשרי תשל”ד, 6.10.1973
מקום נפילה: “טלפטיה” (בסיס טילים).
באזור סיני ותעלת סואץ
מקום קבורה: באר שבע
הותיר: הורים, שתי אחיות ושני אחים
אחרי-כן סיים את לימודיו בבית-הספר התיכון המקיף, במגמה ההומניסטית ועמד בהצלחה בבחינות הבגרות. עזרא גדל והתחנך ברוח המסורת היהודית. בביתו רכש את האמונה העזה באלוהי ישראל, אמונה בה דבק גם בהיותו בבית-הספר. הוא היה חבר בתנועת הנוער הדתי “עזרא”. הוא הציב לעצמו כמטרה לסיים את הלימודים בהצלחה ואכן, בביטחון ובאמונה בכוחו וביכולתו, ובזכות יחסו הרציני והבוגר ללימודים היה לתלמיד מצטיין. הוא היה צנוע ונעים הליכות ובזכות תכונות אלה היה מקובל על מוריו. חבריו אהבוהו, שכן היה מוכן לבוא תמיד לעזרת כל אדם שנזקק לסיועו. עזרא עמד במרכזה של פעילות חברתית ענפה. חבריו לספסל הלימודים היו נוהגים להיפגש בביתו, לצורך הכנת השיעורים או לצורך בילוי בחברה. עזרא היה מקבל את פניהם בשמחה ונוהג בהם הכנסת אורחים לבבית, שכן ידע תמיד להשרות סביבו אווירה של עליזות ושמחה. הוא היה אדם בעל רגשות עזים וחמים וידע להביע אותם בכתיבת שירים יפים ומלאי רגש. כספורטאי מצטיין, היה חבר קבוע בסגל נבחרת הכדורסל של בית-הספר.
עזרא גויס לצה”ל בתחילת פברואר 1972. הוא החליט כי עליו להשקיע בשירותו הצבאי את מלוא יכלתו ולתרום לצה”ל את מיטב כישוריו ואת מרצו הרב. על כן התנדב לשרת ביחידה קרבית והצטרף לאחת מיחידות הסיור המפוארות של צה”ל. הוא התגבר על קשיי האימונים וסיים בהצלחה קורס צניחה וקורס סיור.
במלחמת יום-הכיפורים השתתפה יחידתו בקרבות הבלימה נגד המצרים. ביום י’ בתשרי תשל”ד (6.10.1973), נהרג עזרא בהתקפת מטוסי אויב באזור המיתלה. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בבאר-שבע. השאיר אחריו הורים, שתי אחיות ושני אחים. לאחר נופלו הועלה לדרגת סמל-ראשון.
במכתב תנחומים למשפחה השכולה כתב מפקדו: “עזרא היה חייל שקט ומעט ביישן. אדם נעים הליכות, אשר השרה אווירה נעימה על הסובבים אותו ובזכות זאת היה אהוד על חבריו ועל מפקדיו. בנכם היה חייל צייתן ותמיד מילא את המוטל עליו על הצד הטוב ביותר. עזרא ידע את אשר לפניו והכיר בסכנה אשר בהתנדבותו ליחידה. כמו-כן הכיר בסכנה אשר ביציאה לקרב, אולם יצא ללא היסוס לקראת המציאות, תוך מודעות לחיוניות ההתנדבות וההימצאות בין הטובים שבלוחמים”. הוריו תרמו לזכרו ספר תורה לבית-כנסת בבאר-שבע; כן הוקם מועדון נוער לזכרו, הפועל מטעם אגודת בושרי עזרא ז”ל.